dataskydd

Berendsohn AG gläder sig åt ditt besök på företagets webbplats och för ditt intresse för företaget och dess produkter. Berendsohn värnar om sina kunders och användares integritet. Det är därför självklart för oss att följa personuppgiftslagens bestämmelser. Dessutom är det viktigt för oss att du alltid vet vid vilka tillfällen vi sparar dina personuppgifter och hur vi använder dem.

Användning av kakor

För att förbättra vår webbplats och för att öka användarvänligheten använder vi kakor. Det är information som sparas i små textfiler på besökarens dator. Din webbläsare laddar ner dessa filer vid ditt första besök och kommer till exempel ihåg vilka sidor du har besökt hos oss eller vilka inställningar du gör. Webbläsaren meddelar denna information till vår webbplats vid ditt nästa besök.

Ingen av de kakor som vi använder gör det möjligt att dra några slutsatser om din person. Information om användningen av våra webbsidor samlas in endast för statistiska ändamål och innehåller inga personliga uppgifter om besökarna.

Om du vill kan du inaktivera användningen av kakor i inställningarna för din webbläsare. Men då kan det hända att en del funktioner på vår webbplats inte längre fungerar korrekt. Om du vill förbjuda användningen av kakor, ska du följa hjälpen i din webbläsare eller besöka den här webbplatsen för ytterligare information: http://www.aboutcookies.org.

Förstapartskakor

Förstapartskakor är kakor som placeras ut och förvaltas av vårt företag. Till dessa hör kakor som är absolut nödvändiga, så kallade "strictly necessary cookies". Dessa används för att komma ihåg om du principiellt godkänner användningen av kakor och för att informationen om användning av kakor inte ska visas för dig vid varje nytt besök. Användningen av dessa kakor kräver inte ditt samtycke. Därför kallas de också för kakor utan krav på samtycke. Kakor som kräver samtycke är rent juridiskt inte absolut nödvändiga för användningen av vår webbplats, utan är till för att göra besöket bekvämare för dig. Vi använder sådana kakor exempelvis för att kontrollera språkinställningarna i din webbläsare. Om du besöker oss via vår internationella webbadress www.berendsohn.com, så visas webbplatsen alltid på ditt valda språk tack vare dessa kakor. Ytterligare kakor används för de interna sidorna som våra anställda använder och för ett smidigt informationsutbyte med vår serverarkitektur.

Tredjepartskakor

Tredjepartskakor är filer som tredjepartsleverantörer kan installera genom användning av integrerat innehåll. Vi använder Google Analytics för att utvärdera besökarnas användning av vår webbplats och förbättra användarupplevelsen. För att göra det sparas standardmässigt namnet på din internetoperatör, den webbplats från vilken du besöker oss, de webbsidor som du besöker hos oss samt besökets datum och varaktighet. Eftersom vi inte kan dra några slutsatser om din person utifrån din internetoperatör, har dessa uppgifter en rent statistisk funktion för oss. Det finns möjlighet att vi då och då lägger upp YouTube-videor på vår webbplats, för att informera dig om nya intressanta produkter eller evenemang. YouTube kan teoretiskt placera ut kakor och på så sätt få reda på att du har besökt vår webbplats. Besök tredjepartsleverantörernas webbplatser för att få ytterligare information om deras användning av kakor.

Insamling, behandling och utlämning av personuppgifter och i vilket syfte det sker.

Berendsohn AG samlar bara in dina personuppgifter när du aktivt har tagit kontakt med oss, till exempel via e-post. Därutöver sparar vi bara dina personuppgifter när du självmant skickar dem till oss, till exempel genom en inloggning eller för att genomföra en beställning. Om det i interneterbjudandet finns möjlighet att ange person- eller arbetsrelaterade data (e-postadresser, namn, titlar), fyller du som användare i dessa data helt på frivillig bas. Alla personrelaterade data som faller inom den här ramen insamlas, bearbetas och används enligt de respektive gällande föreskrifterna i personuppgiftslagen; enbart i syfte för att genomföra överenskommelsen; för att upprätthålla berättigade egna affärsintressen avseende kundrådgivning och -service samt för behovsanpassad produktutveckling. Om du beställer en produkt från oss kommer vi att enbart använda dina personuppgifter inom företaget Berendsohn AG och våra associerade företag. Vi lämnar i övrigt inga uppgifter vidare till tredje part utan att i så fall först ha inhämtat ditt uttryckliga godkännande. Vi uppskattar förtroendet du ger oss och månar om att skydda dina personuppgifter.

Information om integritetsskydd

Om du skulle ha frågor eller kommentarer om integritetsskyddet hos Berendsohn eller om hur företaget använder dina personuppgifter, ber vi dig skriftligt kontakta:

Berendsohn AG
Personuppgiftsombud
Friesenweg 4 / Haus 13
22763 Hamburg